5 tips om jouw WordPress website zelf te onderhouden.

Image

Tim Bouwman

4 april, 2021
Image
Image
Image
Ook na oplevering heeft een WordPress website regelmatig technisch onderhoud nodig. Je wil natuurlijk dat je WordPress website altijd online is, optimaal werkt en veilig is voor je bezoekers.

Om hiervoor te zorgen is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Onderhoud kost tijd en vraagt enige technische kennis. Doe je het niet, dan loop je het risico dat je website verouderd en kwetsbaar is voor hackers.

Met deze 5 tips kun je zelf een groot deel van het onderhoud zelf uitvoeren.

Tip 1 - Updates

Zorg er altijd voor dat de meest recente versie van WordPress is geïnstalleerd. Update alle thema’s en plugins en verwijder plugins en thema’s die je niet gebruikt.

Op deze manier is je website niet onnodig traag, beter vindbaar voor zoekmachines en is het een minder makkelijk doelwit voor hackers.

Bij elke update worden namelijk nieuwe functionaliteiten toegevoegd en bugs opgelost. Updates zijn beschikbaar via het Dashboard van WordPress.

Tip 2 - Sterke wachtwoorden

Zorg altijd voor sterke wachtwoorden (minimaal 12 karakters) voor alle gebruikers op je website. Gebruik je wachtwoord nooit op meerdere websites tegelijk. Voor extra veiligheid is het aan te raden tweestapsverificatie te gebruiken.

Heb je gebruikers die niet meer aan je website werken? Verwijder deze meteen. Zo voorkom je misbruik op je website.

Tip 3 - Beveilig je website

Door te kiezen voor een goede hostingpartij is je website beter beveiligd tegen hackers. Daarnaast is het aan te raden een extra beveiligingsplugin te installeren.

Twee goede plugins zijn IThemes en Wordfence, ook nog eens gratis te gebruiken. Let er wel op dat de plugins goed zijn ingesteld.

Tip 4 - Back-ups

Zorg regelmatig voor een back-up van je WordPress website. Gaat er iets verkeerd bij een update of wordt je website gehackt? Geen paniek. Er is dan altijd een recente back-up beschikbaar.

Vaak kan jouw hostingpartij back-ups instellen voor je website. Deze worden dan automatisch gemaakt en voor een bepaalde tijd opgeslagen. Kan dat niet? Dan is een plugin zoals BackWPup een goed alternatief.

Tip 5 - Handigheidjes

Nog een aantal zaken die verstandig zijn om in de gaten te houden:

Last van spam? Probeer een plugin als Antispam Bee.

Optimaliseer je afbeeldingen. Grote afbeeldingen vertragen je website. Maak het bestand zo klein mogelijk.

Verschoon je database. Hiermee verwijder je bewaarde data die niet meer wordt gebruikt. Let er wel op wat je weggooit.

Installeer de laatste versie van PHP. Dit kun je vaak zelf doen bij je hosting. Je website wordt sneller en is beter bestand tegen hackers.

Heb je net als veel andere ondernemers en bedrijven niet de kennis en tijd om dit zelf te doen? En vind je het veel waardevoller om je tijd te steken in de inhoud van je website in plaats van het technisch onderhoud ervan? Wij kunnen je helpen.

Wat kunnen wij voor je doen?

Wij kunnen ervoor zorgen dat WordPress, plugins en thema’s wekelijks worden geüpdatet en daardoor altijd up-to-date zijn. Daarnaast beveiligen we je website extra tegen inbraakpogingen, aanvallen en malware. Hierdoor krijgen hackers geen kans.

Gaat er toch iets mis? Geen probleem. Wij zorgen dagelijks voor een volledige back-up van je WordPress website. Zo gaat er niks verloren en is je website snel weer bereikbaar.

Verder zijn wij altijd bereikbaar voor vragen over je WordPress website. Je krijgt één aanspreekpunt die voor je aan de slag gaat. En zo heb jij meer waardevolle tijd voor je bedrijf!

Vragen?

Heb jij vragen over jouw website? Ik help je graag!

Neem contact op via Whatsapp of mail. Bellen mag natuurlijk ook: 06 307 00 137

Image

Bericht delen?

Op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw Wordpress website of creatieve grafische ontwerpen?

Ontdek wat Studio Mashup voor jou kan doen.

5.0 Sterren - gebaseerd op 8 Google reviews